Ha azt mondjuk, az állatok ugyanúgy hajlamosak a féltékenységre és irigységre, mint az ember, akkor még nem mondtunk semmit. Ők ugyanis pofátlan módon űzik ezt, hiszen nem köti őket semmilyen etikett vagy illemkódex, és az önkontroll sem az erényük.

Kettő éve is lehet lassan, hogy akkor újdonsült macskatartókként azt hittük, ha mi veszünk valamilyen játékot vagy fekhelyet Fricinek, megmutatjuk, mire való - a pálmafa kaparófánál ez működött is -, akkor előbb-utóbb lelkesen használni fogja azt. Nem. Az állatok sosem fogják a mi akaratunk szerint használni, amit nekik veszünk. Van persze egy-két kivétel, de a legtöbb esetben tojnak rá, hogy mi mit szeretnénk. Ezért a radiátorra akasztható fekhely elsőre - és sokadszorra - sem nyerte el Fricike tetszését. Ezért hamar anyuci táskája, ruhái, vasalatlanok helyévé vált ez az ötletes kis tárgy. 

fekvohely.jpg

Eltelt egy év, és már más városban, eggyel többen tengettük mindennapjainkat, a fekhely pedig nem került macskaszemek elé, hiszen állandósult, mint a vasalatlan ruhák tárhelye. Persze előfordultak üresjáratok, de sosem keltette fel szegény senki érdeklődését. Míg egy napon Szofia kisasszony úgy döntött, elfoglalja ezt a helyet, hiszen pont elfér benne, kényelmes, és most, hogy egy doboz van alatta, van, ami tartja a kis testét, nemcsak a levegőben lóg. Örültünk, mint majom a farkának, bizonygattuk, hogy mégsem volt ez haszontalan vétel! 

Nem kellett sok idő, és a zöld szemű szörnyeteg - alias Frici - szintén magáévá tette a fekhelyet, ami még mindig örvendetes dolog lenne, hiszen először neki vettük. Csakhogy most már a nap minden szakában megpróbálja elsőként elfoglalni, és az sem érdekli, ha a hely már foglalt. Szó szerint kitúrja onnan Szofit, aki sokszor csak tehetetlenül, szomorúan ül mellette és nézi, ahogy Frici nyugodtan szunyókál az ő általa felfedezett fekhelyen. Bízom benne, hogy a megoldás egy másik ilyen fekvő alkalmatosság beszerzése lesz, és nem járunk úgy, ahogy az a testvérekkel lenni szokott: az a bizonyos egy hely kell, ahol éppen a másik tartózkodik.

A bejegyzés trackback címe:

https://softkitties.blog.hu/api/trackback/id/tr214335117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása